Toetsing

Inleiding

De werkgroep Toetsing houdt zich in de breedste zin bezig met toetsing en assessment van (bio)medisch onderwijs. Dus zowel met schriftelijke en digitale toetsen, als met vaardigheidstoetsen, opdrachten en portfolio-beoordelingen. En in alle fases van het onderwijsproces, van ontwerp en implementatie tot evaluatie.
Deze werkgroep levert een bijdrage aan de kwaliteit van toetsing in het medisch onderwijs. Dit doen we door het uitwisselen van ervaringen, kennis, inzichten en materiaal en het opbouwen van een netwerk van personen die met dezelfde problematiek bezig zijn. We zoeken naar praktische oplossingen voor gezamenlijke uitdagingen en verdiepen ons in nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van toetsing.

Onze activiteiten

Jaarlijks vinden drie bijeenkomsten plaats, elk rondom een actueel thema. Een van de bijeenkomsten wordt zo mogelijk met een andere NVMO-werkgroep georganiseerd. Zo versterken we de verbinding met andere relevante expertisegebieden.

Onze leden

De werkgroep bestaat uit kernleden van zowel UMC’s, die de medische opleidingen vertegenwoordigen, als van een aantal andere opleidingsziekenhuizen en leerinstellingen. Alle leden houden zich binnen hun instelling bezig met beleidsontwikkeling, implementatie en evaluatie op het gebied van toetsing in medisch onderwijs. Afhankelijk van de activiteiten worden ook andere belangstellenden bij de werkgroep betrokken.

 

Contact

Contact met de werkgroep

Banner
Ivo de Boer

LUMC

Banner
Jacqueline Vos

Amsterdam UMC

Banner
Banner
Banner

Zorgverleners voor de wereld van morgen

15 en 16 mei Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee