Onderwijs over beroepsziekten tijdens de co-assistentschappen van het VU medisch centrum, Amsterdam

Informatie
Auteurs
B. Sorgdrager
M. B. M. Soethout
W. van Mechelen
Soort article
Uit de onderwijspraktijk
Verscheen in

Samenvatting

Inleiding:

Stegosaurus Artsen onderkennen de relatie tussen gezondheidsklachten en het werk vaak onvoldoende. Dit komt mede doordat er in de artsopleiding te weinig aandacht aan wordt besteed.

Project:

Bij het VU medisch centrum (VUmc) wordt tijdens de co-assistentschappen een dagdeel besteed aan beroepsziekten, met als doel het kunnen herkennen van beroepsziekten, de bewustwording van de consequenties van beroepsziekten voor de patiënt en van de noodzaak van een multidisciplinaire aanpak. Casuïstiek wordt multidisciplinair besproken met co-assistenten onder leiding van een klinisch specialist van het VUmc, een bedrijfsarts van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten en een arbeidsdermatoloog van het Kenniscentrum Arbeidsdermatologie VUmc.

Evaluatie:

De co-assistenten oordelen positief over dit onderwijs. De interactieve vorm wordt als zeer leerzaam beoordeeld. Het kennisniveau sluit niet altijd aan bij de aangeboden casuïstiek. (Sorgdrager B, Soethout MBM, Mechelen W van. Onderwijs over beroepsziekten tijdens de co-assistentschappen van het VU medisch centrum, Amsterdam. Tijdschrift voor Medisch Onderwijs 2002;21(2):75-77.)

Banner
Banner
Banner

Zorgverleners voor de wereld van morgen

15 en 16 mei Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee