Levensecht opleiden

12 en 13 november in Rotterdam

Brochure NVMO 2015 def

Op 12 en 13 november vindt het jaarlijks congres van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) plaats. Het overkoepelend thema is ‘Levensecht Opleiden’.
Het doel van het congres blijft onveranderd: een platform bieden voor het bespreken van ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en opleidingen binnen de gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen.

Hoewel ‘Levensecht Opleiden’ dit jaar de rode draad vormt, staat het congres toch open voor inbreng op alle terreinen van onderwijs en opleiding in de gezondheidszorg. Het verheugt ons dat het aantal ingediende abstracts jaarlijks groeit. Het is een uiting van de groeiende belangstelling voor het medisch onderwijs. Een gevolg is echter dat er streng geselecteerd wordt op de kwaliteit van de abstracts, ook gezien de beschikbare tijd en ruimte. Om toch zoveel mogelijk deelnemers in de gelegenheid te stellen hun werk te presenteren, voorzien we meer
ruimte voor posterpresentaties.

Een gedeelte van het congresprogramma zal worden ingevuld door de 14 werkgroepen van de NVMO, in de vorm van workshops en rondetafelsessies. Er zijn ook enkele symposia gepland.
Naast de prijzen voor de beste wetenschappelijke paper, de beste paper en de beste poster werden er op initiatief van het bestuur van de NVMO nog twee bijzondere prijzen ingesteld, één voor beste onderwijsinnovatie en één voor het beste proefschrift. Deze prijzen worden om het jaar uitgereikt. Op het NVMO congres 2014 werd de prijs voor het beste proefschrift uitgereikt aan Rashmi Kusurkar van het VUmc. In 2015 zal de prijs voor de meest inspirerende onderwijsinnovatie worden uitgereikt.

Nieuw dit jaar is dat een deel van het NVMO Congres samen georganiseerd wordt met het Project Modernisering Medische Vervolgopleidingen (MMV). Met dit project streeft de KNMG ernaar opleiders en aios zoveel mogelijk te ondersteunen in het competentiegericht opleiden en het NVMO CONGRES 2015 geven en ontvangen van feedback. Op het NVMO levert het project MMV een bijdrage in de vorm van een workshop over professionalisering van startende (plaatsvervangend) opleiders. De MMV zal haar deelnemers aan voorgaande congressen hiervoor apart uitnodigen.

Dit jaar wordt, voor sommigen met spijt in het hart, ook een nieuwe locatie uitgeprobeerd: De Doelen te Rotterdam. Omdat we vermoeden dat de deelnemers ’s avonds het echte leven in de stad zullen willen verkennen, wordt de borrel op donderdagavond opgewaardeerd. We bieden daarbij een formule aan waarbij collega’s die rond dezelfde thema’s werken, kunnen netwerken. Het diner en dansfeest vervallen.

De NVMO hecht ook veel belang aan de onderlinge uitwisseling tussen deelnemers, tijdens pauzes, lunch en de borrel. Het congrescentrum De Doelen leent zich uitstekend hiervoor.
We verwelkomen u graag in Rotterdam,

Prof. dr. Janke Cohen-Schotanus, Voorzitter NVMO
Ann Deketelaere, Hoofdorganisator 2015, KU Leuven

Banner
Banner
Banner

Zorgverleners voor de wereld van morgen

15 en 16 mei Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee