Waar naartoe? Vind jouw pad in het onderzoek naar onderwijs en opleiden voor de gezondheidszorg

Informatie
Auteurs
L. Teheux
Organisatie
School of Health Professions Education
Congres
2024
Context / probleemstelling of aanleiding

Thema:

Onderzoek binnen onderwijs en opleidingen in de gezondheidszorg groeit gestaag en biedt talloze carrièremogelijkheden. Echter, juist deze overvloed aan mogelijkheden kan overweldigend zijn voor nieuwe onderzoekers in dit domein, en onderzoeksloopbanen brengen ook diverse uitdagingen met zich mee.

Doel:

Deze workshop heeft als doel om deelnemers strategieën te bieden om je onderzoeksloopbaan binnen het onderzoek gericht vorm te geven, voorbeelden te geven van hoe onderzoek gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld onderwijs of werken in de zorg, en uitdagingen het hoofd te bieden.

Doelgroep:

Deze workshop richt zich op vroeg- tot mid-carrière onderzoekers naar onderwijs en opleidingen voor de gezondheidszorg, maar is open voor iedereen die hun onderzoeksloopbaan in dit domein wil ontwikkelen.

Opzet: activiteiten en opbrengst:

Dit is een interactieve workshop waarin je kunt profiteren van de ervaringen van collega’s en een diverse groep ervaringsdeskundigen.

Na een korte introductie, ga je op zoek naar je onderzoeksidentiteit, waarbij je onderweg met collega’s nadenkt over jouw passies en kwaliteiten. Hoe kun je deze inzetten bij het vormgeven van je verdere onderzoeksloopbaan?

Daarna volgt een sessie in ‘world café’-stijl, waarbij je in gesprek gaat met collega’s en ervaringsdeskundigen over het aanpakken van uitdagingen in je onderzoeksloopbaan. Hoe vind je bijvoorbeeld een geschikte mentor? Hoe kun je strategisch vormgeven aan jouw onderzoeksloopbaan? En hoe ziet een carrière eruit binnen en buiten de academie? Hoe kom je tot vruchtbare samenwerkingen? Hoe kun je onderzoek combineren met andere verantwoordelijkheden zoals onderwijs, management of klinische taken?

Ter afsluiting formuleer je jouw take home messages en denk je na over beoogde vervolgstappen. Wat ga jij doen om jouw onderzoeksloopbaan een impuls te geven?

Referenties (max 2.):

Max aantal deelnemers :

40

Beschrijving van de interventie/innovatie:
Ervaringen/analyse van de implementatie:
Lessons learned (implicaties voor de praktijk):
Referenties:
Trefwoorden:

Overig, namelijk: Overig, namelijk: Overig, namelijk: Wetenschappelijk onderzoek loopbaanontwikkeling jonge onderzoekers

Wijze van presentatie:
Banner
Banner
Banner

Zorgverleners voor de wereld van morgen

15 en 16 mei Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee