MMV-Congres 2024 ‘Opleiding: de grote verbinder’

Op woensdag 4 december 2024 organiseert de Federatie Medisch Specialisten de zestiende editie van het MMV-congres in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein voor alle opleiders, aios, onderwijskundigen, leerhuismanagers, OOR-coördinatoren, bestuurders en andere geïnteresseerden in de medische vervolgopleidingen. De inschrijving is vanaf nu geopend.

Bekijk het programma en schrijf je nu in

Opleiding; de grote verbinder
Het thema dit jaar is ‘Opleiding; de grote verbinder’. Het gaat over het zoeken naar de verbinding en het focussen op de gedeelde drijfveren in de opleiding. Veranderingen volgen elkaar razendsnel op. Technologische ontwikkelingen, klimaatverandering en een veranderende bevolkingssamenstelling kunnen soms tot polarisatie leiden. Zoek daarom juist in deze tijd naar de verbinding.

Sprekers plenair programma

• Wouter Hart is schrijver van het boek ‘Verdraaide organisaties’ en ‘De oplossingenmachine’. Hierin schrijft hij over hoe organisaties door een lawine van onnatuurlijke managementlogica de bedoeling zijn verloren. In zijn lezingen praat hij over hoe je de zorg terug kan brengen naar de bedoeling van de zorg, namelijk de beste zorg leveren voor iedere patiënt.
• Veerle Smit is jong, ondernemend en bovendien ook arts. Als CEO van Compendium Geneeskunde en oprichter van stichting Zorgmakers is haar missie om mensen bij elkaar te brengen om zo de zorg beter te maken. Onder het motto ‘beter goed bedacht dan slecht gejat’ zoekt Veerle de verbinding door na-apers te belonen en goede ideeën te verspreiden.
• De dag wordt afgesloten door Typhoon, die als woordkunstenaar onder begeleiding van muziek zijn publiek meeneemt op een reis door persoonlijk leiderschap, inclusie en de kracht van verhalen.
Lees hier meer over de sprekers

Workshops en symposia
Zoals altijd is er de mogelijkheid om zelf je programma samen te stellen uit een breed aanbod van meer dan 50 workshops en symposia. Brainstorm bijvoorbeeld over hoe de toekomst van het vak eruitziet en leer aan welke knoppen je moet draaien om een veilig opleidingsklimaat te creëren.

Bekijk alle workshops en symposia

Ben je er ook bij?
Meld je aan!

Banner
Banner
Banner

Zorgverleners voor de wereld van morgen

15 en 16 mei Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee