Onderwijsfilm De Nieuwe Blokkers 40 jaar Amsterdam UMC – locatie AMC

Film De Nieuwe Blokkers over nieuw geneeskundig onderwijs én Amsterdam jaren ‘80 – ter gelegenheid van 40 jaar Amsterdams UMC – locatie AMC

Eind vorig jaar is de medisch-onderwijsfilm ‘De Nieuwe Blokkers’ van filmmaakster Petra van Lint en oud-huisarts Guido Frankfurther in première gegaan. Vanaf 15 juni is de film in bioscoop Lab111 te zien.

De documentaire gaat over de belangrijke veranderingen in het medisch onderwijs in de jaren 80 aan de Universiteit van Amsterdam, de bouw en opening van het AMC, de verhuizingen van het Wilhelmina Gasthuis en Binnengasthuis vanuit de binnenstad naar het nieuwe AMC en het Amsterdam van de jaren ‘70 en ‘80. Aan de film is drie jaar gewerkt en maakt deels gebruik van oude 8mm-filmbeelden die Frankfurther tijdens zijn studietijd maakte.

In de documentaire worden twee oud-hoogleraren en twee oud-studenten uit de jaren tachtig geïnterviewd. Zij vertellen het verhaal van de nooit eerder vertoonde veranderingen op het gebied van medisch onderwijs, de verhuizing naar het AMC die hiervoor nodig was en wat voor impact dit had op de studenten en het studentenleven van toen. Aan het woord komen NVMO-erelid Lennart Bouman, oud-NVMO-bestuurslid Dr. Cisca Griffioen en de jaargenoten van Guido, Marcel Levi en Tom Kreuning. Levi werd later onder andere directeur van het AMC en werd in Nederland algemeen bekend tijdens de Coronapandemie.

Voor elke voorstelling zal Guido Frankfurther een korte inleiding houden en na afloop is er een contactmoment met de zaal.

Startdatum: vanaf 15 juni 2024

Duur van het programma: ca. 1,5 uur

Locatie: Bioscoop Lab111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Kosten en aanmelding:
De toegangskaarten kosten € 12,50.
Voor nadere informatie en aanmelding: https://buurtsalonjeltje.nl/DeNieuweBlokkers.html

Banner
Banner
Banner

Zorgverleners voor de wereld van morgen

15 en 16 mei Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee